21 بهمن 1397 - 10:58 شناسه خبر: 7432 نسخه چاپی

فائو گزارش داد:

افزایش قیمت های جهانی مواد غذایی در اولین ماه از سال میلادی جدید

افزایش قیمت های جهانی مواد غذایی در اولین ماه از سال میلادی جدید فائو گزارش داد:
شاخص قیمت کل مواد غذایی فائو در ماه ژانویه سال 2019 با افزایش در قیمت های جهانی لبنیات، روغن های نباتی و شکرف روند صعودی گرفته است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران شاخص قیمت محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه ژانویه سال 2019 با 1.8 درصد افزایش مواجه بوده است که این افزایش عمدتا تحت تاثیر افزایش در قیمت های جهانی لبنیاتف روغن های نباتی و شکر بوده است. 

شاخص قیمت غلات فائو

شاخص قیمت غلات در ماه ژانویه با افزایش بسیار اندکی نسبت به ماه گذشته مواجه بوده است. به استثنای برنج، قیمت سایر غلات موجود در این شاخص در این ماه با ثبات نسبی رو به رو بوده است که علت اصلی آن را میتوان در کاهش نسبی تولید جهانی غلات، محدود شدن ذخایر صادراتی همزمان با تقاضای واردات این محصولات جستجو کرد. 

شاخص قیمت روغن نباتی

قیمت های جهانی روغن نباتی در این دوره با 5.4 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته مواجه بوده است. قیمت های جهانی روغن پالم تحت تاثیر کاهش تولید فصلی از جانب کشورهای عمده تولیدکننده این محصول و تقاضای بالای وارداتی آن از سوی کشورهای مختلف جهان افزایش یافته است. قیمت های جهانی روغن سویا نیز در این دوره روند صعودی داشته است. 

شاخص قیمت گوشت

قیمت های جهانی گوشت در ماه ژانویه با ثبات نسبی همراه بوده است. قیمت های جهانی گوشت گاو، خوک و مرغ تغییر قابل ملاحظه ای در این دوره نداشته اند اما قیمت های گوشت گوسفند تحت تاثیر افزایش ذخایر صادراتی این محصول در اقیانوسیه با 8 درصد کاهش رو به رو بوده است. 

شاخص قیمت لبنیات

قیمت های جهانی لبنیات در این دوره پس از چند ماه متوالی کاهش با 12.2 درصد افزایش مواجه بوده است. کلیه محصولات لبنی موجود در شاخص قیمت لبنیات فائو در این دوره با افزایش قیمت مواجه بوده اند و پودر شیر بدون چربی با 16 درصد افزایش قیمت پیشتاز افزایش قیمت بوده است. این افزایش عمدتا در نتیجه کاهش ذخایر صادراتی این محصول از سوی اروپا همزمان با تقاضای داخلی بالا و پیش بینی کاهش ذخایر صادراتی فصلی از سوی اقیانوسیه در ماه های آتی رقم خورده است. با وجود این افزایش، شاخص قیمت لبنیات تنها اندکی از مقدار مشابه خود در سال گذشته بالاتر است. 

شاخص قیمت شکر 

قیمت های جهانی شکر نیز در این دوره با 2.4 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته مواجه بوده است. افزایش ارزش پول ملی برزیل در مقابل دلار آمریکا عرضه شکر به بازارهای جهانی را کاهش داده و افزایش تولید اتانول از چغندرقند به منظور عرضه در بازار داخلی را به دنبال داشته است. افزایش در قیمت های جهانی نفت خام نیز در افزایش قیمت های شکر موثر بوده است.